Wat wij doen

Zo werkt PCT Online

In het online portal kunt u eenvoudig inloggen en alle stappen zetten voor de “Collection” en “Delivery” opdrachten van europallets. Naast deze twee modules staat hier, enkel voor transporteurs en DC’s, ook de “Rekening Courant” module.

Het proces van “matching” is volledig te volgen. Alle historie blijft bewaard, zodat altijd transparant is wie, wat en wanneer heeft geïnitieerd.

PCT Online is beschikbaar op pc, tablet en mobiel en compatibel met de meeste logistieke ERP, WMS en VMS – systemen.

Collection 

Het inleveren van pallets was nog nooit zo makkelijk. Na de aanmelding in PCT Online volgt het Matching proces, dat de beste combinatie met een depot geeft. Na collectie, sorteren en waarderen wordt de waarde op uw saldo e-Credits bijgeschreven. 

Naast alle soorten pallets kunt u alle Returnable Transport Items (RTI’s) bij depots inleveren en deze laten waarderen. De waarde wordt uitbetaald in onze e-Credits. 

Delivery 

Geef in PCT Online aan welke behoefte er aan pallets is. Het Matching proces wordt vervolgens opgestart om het depot met de beste condities te matchen. U kunt ook uw eigen vertrouwde depot gebruiken. Bevestig de match in PCT Online en de order wordt uitgevoerd. 

De Delivery wordt afgerekend in e-Credits en de historie is te volgen via uw dashboard in PCT Online.

e-Credits 

Een e-Credit is ons virtueel verreken- en betaalmiddel en vertegenwoordigt de waarde van 1 gebruikte europallet in A-kwaliteit. De waarde in euro’s is gekoppeld aan de onafhankelijke index van het Duitse EUWID – Holz und Möbel

e-Credits zijn vrij te boeken tussen saldi van alle PCT Online gebruikers. Ze worden bijgeschreven in het saldo na Collection en afgeboekt bij Delivery. Daarnaast zijn e-Credits los bij te kopen bij PCT. 

e-Credits zijn niet BTW-plichtig (!) en lossen ook de internationale BTW-problematiek op die plakt aan Collection & Delivery. The Easy Way! 

Rekening Courant 

Speciaal voor de vervoerder is er de Rekening Courant module. Houd op eenvoudige wijze bij hoe saldi tussen verzenders, vervoerders en ontvangers van goederen zich verhouden met betrekking tot de palletstromen. 

De Rekening Courant werkt met BlockChain-technologie en is achteraf niet meer te wijzigen. Zo ontstaat transparantie en zekerheid voor alle betrokkenen. In PCT Online kan iedereen de voortgang volgen. 

Klaar voor de toekomst van palletpooling? Voorkom palletstress! Pallet Control Tower is de Europese standaard en hét platform voor Collection & Delivery door Matching voor europallets en anders RTI’s. We faciliteren open pooling van A tot Z. En maken palletlogistiek weer beheersbaar.