Voor vervoerders/DC’s

Tijd én kwaliteit

U bent een transportbedrijf, vervoerder of logistieke dienstverlener al dan niet met een eigen DC. Europa, Azië, VS en/of Canada is uw markt. Palletruil door chauffeurs ter plekke is veelal geen optie. Tijd is immers geld. Maar de kwaliteit van de pallet is ook kritisch voor een geautomatiseerd DC.

PCT is te vinden in alle soorten van industrieën en is daarmee van alle markten thuis. Het is hierbij niet van belang of u wel of geen eigenaar bent van de pallets of andere RTI’s. U bent op zoek naar efficiency, kwaliteit in de logistieke keten en het duurzamer inzetten van alle ladingdragers die worden gebruikt.


No waiting times for drivers thanks to virtual swapping in PCTO

Effectief en efficiënt palletmanagement

  1. Chauffeur ontlast – We weten als geen ander hoeveel druk er op de logistieke keten in Europa ligt en hoe strak de planningen zijn. We weten ook dat er dus bijna geen tijd is voor het ter plekke uitwisselen van pallets en andere RTI’s. Los van de kennis en kunde die chauffeurs moet hebben over uitvoeringen en kwaliteiten. Het gebruik van PCT Online lost veel problemen op.  
  2. Kosteneffectief – Dankzij ons zgn. e-Credit systeem kunnen pallets door heel Europa digitaal ‘geruild’ worden. Dat betekent voor u geen truck vol met alleen maar lege pallets. En dus altijd retourvracht met waardevolle lading. Gebruikte pallets worden apart gesorteerd en gewaardeerd. Deze waarde vertegenwoordigd een aantal e-Credits. De waarde van de e-Credit is gerelateerd aan de zgn. EUWID-index; een in Europa breed geaccepteerde norm
  3. Kwaliteitspallets – Overigens gebruiken we in ons systeem alleen maar EPAL Europallets en RTI’s. Daarmee is de kwaliteit en de uitvoering gegarandeerd. Zeker ook omdat uw geautomatiseerde magazijnen gestandaardiseerde A-kwaliteit of nieuwe pallets eisen. Dus nooit meer discussie en onnodig tijdverlies. En bij een dispuut controleren onze accountmanagers achteraf.
  4. Overzicht – Met PCT Online brengt u het aantal administratieve relaties in principe terug naar een, terwijl u uw netwerk met vele tientallen vergroot. U bepaalt zelf welke locaties van klanten, leveranciers en andere relaties u op neemt in de standaard administratie. Hiermee stuurt u aanvragen en orders aan zoals u dit graag ziet. En heeft u al een vaste palletrelatie? Dan maakt u deze ‘preferred supplier’.
  5. Snel, veilig & gemakkelijk – Het platform draait in de ‘cloud’ en het werkt op desktop, laptop, tablet én smartphone. De schermen zijn eenvoudig en gemakkelijk te raadplegen in verschillenden talen, waaronder Engels, Duits, Frans en Pools. Het platform is beveiligd en elke mutatie wordt via een logboek bijgehouden. Ook is het te koppelen met elk gangbaar ERP, VMS en WMS systeem. Met PCT Online voorkomt u onnodige discussies over kwaliteit, aantallen en saldo’s.
  6. Extra mogelijkheden – Maak niet alleen zelf gebruik van PCT Online maar zet het ook slim in om uw klanten te ontzorgen. Organiseer Collection en Delivery door heel Europa met behulp van aangesloten collega-bedrijven. Voorkom onnodige dure ritten en zet orders bij hen uit via het platform. De e-Credits stellen u in staat om eenvoudig aankopen te doen, daar waar uw klanten pallets nodig hebben.

Voorkom palletstress! Pallet Control Tower is de Europese standaard en hét platform voor Collection & Delivery door Matching voor europallets en anders RTI’s. We faciliteren open pooling van A tot Z. En maken pallet logistiek weer beheersbaar.