Wie is PCT?

Wat wij doen

PCT heeft de afgelopen decennia de pooling van pallets en andere Returnable Transport Items (RTI) zien opkomen en veranderen. We hebben tal van problemen en fouten zien ontstaan. En we weten dat ze niet, of maar deels, worden opgelost. Met frustratie en onoverzichtelijke (verborgen) kosten tot gevolg.  

Met onze nieuwe standaard zijn we ervan overtuigd dat we een significante bijdrage leveren aan de optimalisatie van de poolsystemen, zoals er velen zijn in Europa en de wereld.  


Match, Collect & Deliver.

PCTO lost palletstress op. Ons online platform regelt door Matching het Collection & Delivery proces van europallets en andere RTI’s over heel Europa, Azië en Amerika/Canada. Dit doen we o.a. met ons e-Credit systeem, waarbij we de onafhankelijke EUWID index volgen voor de meest actuele prijsontwikkelingen.

Daarnaast hebben we in Europa een netwerk van account- en kwaliteitsmanagers die bij een dispuut problemen oplossen. Ze controleren de pallet kwaliteit ter plekke bij zowel depots als ontvangers.

Met de e-Credits zijn onze deelnemers in staat om (EPAL) Europallets en andere RTI’s optimaal in te zetten. Dit allemaal om een duurzamere supply chain te krijgen.


Voorkom palletstress! Pallet Control Tower is de Europese standaard en hét platform voor Collection & Delivery door Matching voor Europallets en andere RTI’s. We faciliteren open pooling van A tot Z. En maken pallet logistiek weer beheersbaar.Voor wie en waarom?

Met PCTO krijgt iedere onderneming, of beter nog een netwerk van ondernemingen – de supply chain -, de mogelijkheid om van eenmalige pallets en andere RTI’s naar meermalige europallets en andere RTI’s te gaan.

Het PCTO-platform is voor ieder industrieel, producerend of handelsbedrijf, dat op grote schaal Europallets en RTI’s gebruikt om producten mee te transporteren. Maar ook voor transporteurs en distributiecentra én pallethandelaren / -depots /-fabrikanten.

Hoe doen we dat?

PCTO biedt op een eenvoudige manier een wissel om van eenmalig naar meermalig te gaan. Met Collection & Delivery – Matching – opdrachten en de e-Credit haalt iedereen in de logistieke keten hier een voordeel uit.

Het afhandelen van transacties wordt eenvoudiger en door transparantie zijn er minder discussies met alle betrokken partijen. Onderlinge saldi kunnen gemakkelijk met e-Credits worden verrekend. Bij discussie kunnen onze regionale account- en kwaliteitsmanagers een oplossing voorzien.