Voor palletdepots

Service uw markt op een slimme manier

U bent pallethandelaar – palletproducent – palletdepot van EPAL en/of andere europallets binnen Europa, Azië of Amerika/Canada. Dan is PCT Online een verbreding en vergroting van uw markt.

PCT Online is te vinden in alle soorten van industrieën en is daarmee van alle markten thuis. Grote palletgebruikers van over de hele wereld maken gebruik van ons platform. Zij zijn op zoek naar transparantie in de keten en het duurzamer inzetten van alle ladingdragers die worden gebruikt.

Service uw internationale of mondiale klant en zet samen met collega’s in Europa of overzees een netwerk op. Bestel ter plekke de benodigde pallets via een Deliver opdracht en voorkom zo onnodige vervoerskosten van vrachtwagens of containers met alleen maar pallets. Wees duurzaam en slim!


Optimal efficiency in warehousing thanks to EPAL europallets

Effectief en efficiënt palletmanagement

  1. Integrale logistieke keten – De palletstromen in Europa worden steeds complexer en daarmee voor pallethandel en -depots interessanter. Pallet Control Tower Online (PCTO) brengt helderheid en vergroot uw netwerken.
  2. Meer handel – PCT Online faciliteert Collection, Delivery & Matching op een slimme manier. Via ons eigen e-Credit systeem kunnen EPAL Europallets en andere RTI’s gekocht, verkocht of virtueel gematcht worden. Klanten plaatsen een order, en het systeem zet deze uit bij u, de aangesloten palletleverancier. De klant krijgt automatisch uw aanbieding te zien en maakt een keuze op basis van prijs, duurzaamheid (CO2 footprint) of ‘preferred suppliership’. Door uw account in PCT Online te activeren vergroot u uw netwerk en dus de kans op extra omzet.
  3. Heldere afspraken – Steeds meer bedrijven ervaren palletstress van hun handmatige en in Excel gemaakte overzichten. Ze willen weer ‘in control’ komen. Welke en hoeveel pallets bevinden zich waar en tegen welke afspraken? Zeker nu palletvolumes en -prijzen fluctueren worden kosten en opbrengsten belangrijke items voor alle palletgebruikers.
  4. Waarde gebruikte pallets – Nooit meer discussiëren over de waarde van een gebruikte pallet. Pallets worden na Collectie door u gesorteerd en gewaardeerd. Deze waarde vertegenwoordigd voor de klant een aantal e-Credits. De waarde van de e-Credit is gerelateerd aan de zgn. EUWID-index; de in Europa breed geaccepteerde norm. Ontstaat er toch discussie dan komen onze accountmanagers de zaak beoordelen.
  5. Snel, gemakkelijk en veilig – Na akkoord en juiste uitvoering van de opdracht wordt u dankzij ons ‘self-billing’-systeem binnen 8 dagen betaald. Het platform is veilig voor alle transacties en registreert elke uitwisseling nauwkeurig. We bieden, in diverse talen, een gebruiksvriendelijke interface met minimale complexiteit. PCT Online is te koppelen aan elk gangbaar ERP, VMS en WMS systeem.
  6. International services – Heeft u internationale opdrachtgevers dan is PCT Online ook ideaal. Breidt uw account ‘leverancier’ uit met ‘gebruiker’ en selecteer een collega palletleverancier in Europa om een Collectie of Delivery order uit te voeren. Zo voorkomt u onnodige ritten door Europa met vrachtwagens vol lege pallets. Afrekenen doet u in BTW-vrije e-Credits. Deze oplossing is én kostenefficiënter én duurzamer.

Voorkom palletstress! Pallet Control Tower is de Europese standaard en hét platform voor Collection & Delivery door Matching voor Europallets en andere RTI’s. We faciliteren open pooling van A tot Z. En maken palletlogistiek weer beheersbaar.