Voor palletgebruikers

Duurzaam en kostenbewust

U bent een van die (inter)nationale bedrijven binnen de industrie, productie of handel die op grote schaal europallets en RTI’s gebruikt om producten mee te transporteren.

PCT is te vinden in alle soorten van industrieën en is daarmee van alle markten thuis. Het is hierbij niet van belang of u wel of geen eigenaar bent van de pallets of andere RTI’s. U bent op zoek naar transparantie in de keten en het duurzamer inzetten van alle ladingdragers die worden gebruikt. Kosteneffectief en op een verantwoorde wijze. Wij maken uw pallet logistieke leven gemakkelijker.


Storage and transfer in warehouses must be on europallets to avoid pallet stress.

Effectief en efficiënt palletmanagement

  1. Heldere afspraken – Geen onduidelijke afspraken en gecompliceerde, tijdrovende en handmatige administratie meer. Via de PCT e-Credit ontvangt of levert u eenvoudig en snel pallets met duidelijke onderlinge afspraken – wie betaald wat. Geen discussie meer over onderlinge verrekensaldi. Alles wordt automatisch geregistreerd.
  2. Op reële waarde gebaseerde prijs – Nooit meer discussiëren over de waarde van een gebruikte pallet. PCT bepaalt, met als basis de EUWID index, de waarde van elke pallet – staat en kwaliteit. Zo kunt u er zeker van zijn dat Collection & Delivery tegen de meest eerlijke prijs gebeurt. Onze fotomodule is hierbij een handige tool.
  3. Alleen hoogwaardige pallets – Geautomatiseerde magazijnen eisen gestandaardiseerde A-kwaliteit of nieuwe pallets. We zorgen ervoor dat alle pallets aan de EPAL-normen voldoen, waardoor een soepele werking in de hele logistieke keten wordt gegarandeerd.
  4. Chauffeur ontlast – Chauffeurs hebben vaak niet de tijd en kennis om de kwaliteit van pallets te controleren. PCT helpt hen. Ter plekke ruilen is overbodig. Geen lege pallets in de vrachtwagen. Geen wachttijden of dure vertragingen. Overdracht vindt gedigitaliseerd plaats waardoor de kans op fouten minimaal is. Zo zorgt u voor een soepele logistieke keten.
  5. Duurzaam systeem – Met PCT Online hoeft u zich geen zorgen meer te maken om dure vrachtwagens die lege pallets vervoeren. Ons platform helpt u kosten te besparen door uw voorraad te optimaliseren en biedt u een gemakkelijke manier van Collection & Delivery via Matching, voorbereid op toekomstige Brusselse wetgeving (PPWD).
  6. Snel, gemakkelijk veilig – PCT Online is een veilig platform voor al uw transacties en registreert elke uitwisseling nauwkeurig. We bieden een gebruiksvriendelijke interface met minimale complexiteit. PCT Online is te koppelen met elk logistiek & transport management systeem, zonder veel moeite.

Voorkom palletstress! Pallet Control Tower is de Europese standaard en hét platform voor Collection & Delivery door Matching voor Europallets en andere RTI’s. We faciliteren open pooling van A tot Z. En maken palletlogistiek weer beheersbaar.