Actueel
|
30/01/2024
Goed palletmanagement dankzij PCT Online en de e-Credit

De ommekeer in onze palletlogistiek m.b.v. PCT Online: 

Het verhaal van Nancy, logistiek manager bij een internationale groothandel.

Als logistiek manager bij een internationale groothandel, staat Nancy elke dag voor uitdagende taken. Het beheren van de stroom van goederen en pallets over de hele wereld is geen eenvoudige taak, maar dankzij Pallet Control Tower Online (PCT Online) hebben we een 100% verbetering doorgemaakt in onze logistieke processen. 

Onduidelijkheden aanpakken

Een paar jaar geleden bevonden we ons in een situatie waarin we pallets van verschillende types, zoals EURO-pallets en Pool-pallets, moesten ontvangen en terug leveren. Het zorgde voor een constante hoofdpijn. Facturen, onduidelijke kostenverdeling en een gebrek aan inzicht maakten onze palletlogistiek ingewikkeld en kostbaar. 

Maar toen kwam PCT Online in beeld, en dat veranderde alles. Samen met mijn team en partners besloten we om het roer om te gooien. We openden een gezamenlijk account bij PCT Online en begonnen BTW-vrije e-Credits te gebruiken voor al onze pallettransacties, zowel Collection, Delivery als Matching. Hiermee wilden we niet alleen de kosten efficiënt beheren, maar ook de transparantie vergroten, 24/7 via de ‘cloud’. Deze e-Credits zijn gebaseerd op blokchaintechnologie, dus ‘safe’. 

e-Credits als oplossing

Met PCT Online kunnen we nu exact zien wie wanneer welke kosten en opbrengsten genereert. Dit maakte ons leven als logistiek professionals zoveel eenvoudiger. We hoeven geen onderlinge facturen, incl. BTW-verrekening, meer te ontvangen en te betalen. In plaats daarvan gebruiken we onze gezamenlijke e-Credits om de palletkosten af te boeken. Dit betekent dat we alleen betalen voor wat we daadwerkelijk gebruiken. 

Een van de grootste voordelen van PCT is de flexibiliteit. We kunnen onze pallets afroepen en inleveren op basis van onze behoeften en de benodigde kwaliteit. PCT Online boekt de kosten naar rato automatisch af van de e-Credits op ons saldo. Dit zorgt voor een eerlijke verdeling, ongeacht schommelingen in de vraag. 

Onze samenwerking met partners en gesloten pools werd ook aanzienlijk verbeterd. Iedereen is blij met onze keuze voor PCT Online omdat het zorgt voor transparantie en eerlijke kostenverdeling.  

Periodiek maken we onze balans op en schaffen, indien nodig, extra e-Credits aan om ervoor te zorgen dat de kosten gelijk verdeeld zijn. Dit geeft ons de gemoedsrust omdat we altijd ‘in control’ zijn.  

Dankzij palletmanagement ‘in control’

Dankzij Pallet Control Tower Online hebben we niet alleen onze logistieke processen gestroomlijnd, maar hebben we ook onze onderlinge relaties verbeterd. Het platform werkt zelfs met onze leveranciers uit Azië en Amerika. We kunnen ons nu volledig richten op wat echt belangrijk is: een efficiënte logistiek zonder de last van palletfacturen en onnodige kosten. 

Ik nodig iedereen die worstelt met logistieke uitdagingen uit om de mogelijkheden van Pallet Control Tower Online te ontdekken. Het heeft ons leven als logistiek professionals sterk verbeterd en heeft ons geholpen om de controle over onze palletlogistiek terug te nemen. Samen werken we aan een toekomst van eenvoudige, kosteneffectieve en transparante logistiek. Met PCT, kunnen we dat bereiken.